СЕДМОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ „Д. ТАЛЕВ" ПОКАЗАХА КАЧЕСТВА ЗА БЪДЕЩИТЕ СИ ПРОФЕСИИ

В дейностите, организирани от Центъра за кариерно ориентиране в Добрич по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, се включиха всички седмокласници от СОУ „Димитър Талев“...

Прочети докрай »

Седмокласниците от СОУ "Димитър Талев" се подготвят за избор на образование и професия

В дейностите, организирани от Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич, се включиха всички седмокласници от СОУ "Димитър Талев"....

Прочети докрай »

За избор на професия се подготвят седмокласниците от СОУ “Димитър Талев”

За информиран и самостоятелен избор на образование и професия се подготвят седмокласниците от СОУ „Димитър Талев“. Дейностите се организират от Центъра за кариерно ориентиране и са в рамките на проекта „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж"....

Прочети докрай »

Наградиха най-добрите художници в традиционната изложба срещу наркотиците

В конкурса участваха 53 деца от Добрич, най-добрите 17 творби от днес са изложени във фоайето на Община град Добрич.

26 юни е Международен ден за борба с употребата и трафика на наркотици. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ...

Прочети докрай »

Деца, изкуството и спорт срещу дрогата

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, се откри на 26.06.2015 г. във фоайето на Община град Добрич. В нея участват 53 деца на възраст от 8-18 години от ОУ „Христо Ботев”, ОУ „ Христо Смирненски”, ОУ „Стефан Караджа”, СОУ „Димитър Талев”...

Прочети докрай »

Ученици от СОУ"Димитър Талев" посетиха Полша

Четиринадесет ученици от VIII-ми, IX-ти и X-ти клас и двама преподаватели от СОУ "Димитър Талев" - Добрич участваха в работна среща по програмата  Еразъм +  в полския град Шидловец. Училището е главен координатор по проект GAMES – "Спортът ни прави сплотени"  и си партнира с училища от  Италия, Словакия, Полша и Литва.

Прочети докрай »

Състезание за седмокласници-„Аз мога, защото знам!“

На 6 юни (събота) в сградата на Висше училище по мениджмънт се проведе състезание за седмокласници „Аз мога, защото знам“, организирано от Департамент за модерни обучителни методи към ВУМ.

Младежите премериха сили в три модула: Български език и литература, Математика и Английски език.

Прочети докрай »

ТАЛЕВЦИ НА РАБОТНА СРЕЩА В ПОЛША

Четиринадесет ученици от VIII-ми, IX-ти и X-ти клас и двама преподаватели от СОУ "Димитър Талев" - Добрич участваха в работна среща по програмата Еразъм + в полския град Шидловец. Училището е главен координатор по проект GAMES – "Спортът ни прави сплотени" и си партнира с училища от Италия, Словакия, Полша и Литва.

Прочети докрай »

Талевци рецитираха "Аз съм българче"

На 1-ви юни петокласници от СОУ "Димитър Талев" - град Добрич изрецитираха знаменитото стихотворение на Иван Вазов.

Изпълнените с плам погледи и патосът в звънките детски гласове озариха училищния двор точно в 10.00 часа.

Прочети докрай »

Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” на международна работна среща в Полша

Четиринадесет ученици и двама преподаватели от СОУ „Димитър Талев” гр. Добрич ще участват в работна среща в гр. Шидловец /Полша/ от 25 до 29 май. Визитата е част от международния проект „GAMES – спортът ни прави сплотени”, по който добричкото училище си партнира с учебни заведения от още четири държави – Италия, Латвия, Словакия и Полша.

Прочети докрай »

Седмокласниците на СОУ „Димитър Талев“ обсъждаха професионалната реализация


Учениците от седми клас на СОУ „Д. Талев” участваха в организирана поредица от дискусии по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочети докрай »

С много инициативи СОУ „Димитър Талев“ отбеляза патронния си празник

За поредна година талевци отбелязаха своя патронен празник с множество разнообразни прояви. Тържествата дадоха на учениците възможност да демонстрират уменията си и по нестандартен начин да научат повече за своя патрон – Димитър Талев, съобщават от учебното заведение.

Прочети докрай »

СОУ “Димитър Талев“ отбеляза патронния си празник

За поредна година в края на април СОУ “Димитър Талев” в Добрич отбеляза своя патронен празник. С участието си в тържествата учениците демонстрираха уменията си и по нестандартен начин научиха повече за своя патрон – Димитър Талев. Празникът започна на 29 април за първокласниците, групата за предучилищна подготовка ...

Прочети докрай »

СОУ "Димитър Талев" отбеляза патронния си празник

За поредна година талевци отбелязват своя патронен празник с множество разнообразни прояви. Тържествата дадоха на учениците възможност да демонстрират уменията си и по нестандартен начин да научат повече за своя патрон Димитър Талев.

Празникът започна още на 29 април за първокласниците, групата за предучилищна подготовка към СОУ “Димитър Талев“ и децата от ЦДГ “Първи юни“, които взеха участие в щафетни игри по програма „Стъпка по стъпка“. Същият ден ученици от VII и X клас отбелязаха световната инициатива „2015 – година на светлината и светлинните технологии“ и научиха много за разнообразните приложения на светлината./p>

Прочети докрай »

Първо място в национално състезание спечели СОУ “Димитър Талев”

СОУ „Димитър Талев” е големият победител на журито в художествено-музикалното състезание на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България”. Дебютното участие на талевци в престижното състезание се увенча с безусловен успех. Изпълнението на Светлана Дичева от 12 А клас на песента „Read all about it” получи изключително висока оценка и одобрение и заслужено се превърна във фаворита на журито.

Прочети докрай »

Започват “Талеви дни 2015”

Готова е програмата за организиране и провеждане на “Талеви дни 2015”, съобщиха от СОУ “Димитър Талев” в Добрич. Тържествата ще започнат на 29 април в 10 ч. с детски празник “100 дни по Програма “Стъпка по стъпка” и отбелязване на инициативата «Годината на Светлината» в 12, 20 ч...

Прочети докрай »

Участник в експедиция до Ливингстън гостува на училище "Димитър Талев”

По поводът Международния ден на Земята в СОУ"Димитър Талев" гостува проф. д-р Нешо Чипев, който ръководи катедра "Екология" към Шуменския университет и скоро се завърна от експедиция до остров Ливингстън, Антарктида, съобщават от учебното заведение.

Прочети докрай »

Талевци получиха престижните си отличия от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

В София се проведе Деветата национална конференция Ден на Кеймбридж 2015. С над 1100 преподаватели по английски тазгодишната конференция се превърна в най-мащабното и значимо събитие в света на английския език у нас. Специален гост беше Хърбърт Пухта - автор на едни от най-успешните учебни системи по английски език, както и други световно известни лектори от Cambridge University Press и Cambridge English Language Assessment. Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” - Добрич бяха сред гостите на престижното събитие и намериха своето заслужено място сред наградените.

Прочети докрай »

Три добрички училища участват в международен проект за мобилност

Ученици от три добрички училища - СОУ „Димитър Талев”, Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий” и СОУ „П. Р. Славейков”, се включиха в игрите по Проект Traffic Snake Game Network, финансиран от ЕК. Проектът е с продължителност 3 години.

Прочети докрай »

Наградиха най-активните читатели

За 10-та поредна година в Регионална библиотека „Дора Габе“се провежда Маратон на четенето, в който днес се включиха ученици от ХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Димитър Талев”, СОУ „П.Р.Славейков”, Център за обществена подкрепа към БЧК, представители на културни институции, сдружения, читатели и др.

Прочети докрай »

Деца със специални потребности и редови ученици играха в един отбор

Талевските възпитаници със специални образователни потребности за пореден път взеха участие в регионални спортни игри на „Спешъл Олимпикс – България“. Днес те се изявиха в турнир по народна топка и футбол, в Спортен комплекс „Изида“.

Прочети докрай »

Регионални спортни празници - Добрич

На 22 април в град Добрич се проведе регионален спортен празник, част от събитията в Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс в рамките на националната промоционална кампания „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!”.

Прочети докрай »

Талевци получиха отличия от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Ученици и учители от СОУ „Димитър Талев” – Добрич,  бяха сред гостите на Деветата национална конференция „Ден на Кеймбридж 2015“, в която участваха над 1100 преподаватели по английски език.

Прочети докрай »

Седмокласници от СОУ „Димитър Талев” обсъждат възможности за професионална реализация

Учениците от седми клас на СОУ „Д. Талев” участваха в организирана поредица от дискусии по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Седмокласниците представиха ролята на половите стереотипи при кариерното развитие с помощта на филмите, които гледаха.

Прочети докрай »

Талевци обсъждат възможности за професионална реализация

Учениците от седми клас на СОУ „Димитър Талев” участваха в организирана поредица от дискусии по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочети докрай »

Играта на Трафик змията като награда за деца от три училища от Добрич

ДОБРУДЖА ТВ

На Велики четвъртък малчугани в Добрич шариха яйца

По традиция на Велики четвъртък в Етнографската къща в Добрич малчугани шариха яйца. Тази година се включиха ученици от СОУ "Д. Талев", които писаха яйца с восък и украсяваха с памук. 

Прочети докрай »

Ученици от Добрич на първо място в Кеймбридж

Децата спечелиха конкурс с клип "Не на насилието"

Клип на добрички ученици спечели първа награда от конкурса на Кеймбридж училищата в България.

Във видеото участват ученици от 7 до 12 клас на СОУ "Димитър Талев", а "Не на насилието" е основното послание, което отправят учениците.

Прочети докрай »

183 случая на агресия в училища в Добрич

Продължаваме темата за агресията в училищата. Ето един пример от Добрич

Прочети докрай »

Ученици от 4 държави на уроци по български и народни танци в Добрич

СОУ „Димитър Талев“ е сред 8-те училища в страната, получили най-висока оценка от експертите към Център за развитие на човешките ресурси и правото да координират международен проект по Ключова дейност 2 „Сътрудничество  за  иновации  и  обмен  на  добри  практики” от новия програмен период на програма „Еразъм +“ 2014-2020 година.

Прочети докрай »

Ученици и учители от 4 държави гостуват в СОУ "Д. Талев" в Добрич

Прочети докрай »

УЧЕНИЦИ ОТ ИТАЛИЯ, ЛИТВА, СЛОВАКИЯ И ПОЛША ИГРАХА БЪЛГАРСКИ ХОРА В СОУ „Д.ТАЛЕВ“

Прочети докрай »

Асоциация на Кеймбридж училищата в България ...

На първо място беше класирано изпълнението на учениците от СОУ "Димитър ...

Прочети докрай »

Клип на добрички ученици спечели първо място в състезание на Кеймбридж училищата

Музикален клип на възпитаници на добричкото училище "Димитър Талев" беше класиран на първо място в националното художествено-музикално състезание на Кеймбридж училищата в България.

Прочети докрай »

Талевци - първенци в състезание на Кеймбридж училищата

СОУ „Димитър Талев" е големият победител на журито в художествено-музикалното състезание на сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България". Дебютното участие на талевци в престижното състезание се увенча с безусловен успех.

Прочети докрай »

СОУ "Димитър Талев" спечели първо място в музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България

СОУ "Димитър Талев" с първо място от Националното художествено-музикално състезание на Кеймбридж училищата в България.

Прочети докрай »

В СОУ "Д. Талев" разучават забравени игри и народни танци

35-членен екип от Италия, Литва, Словакия и Полша, работещ по международен проект „GAMES" пристига на работно посещение в СОУ „Димитър Талев" Добрич, съобщават от там.

Прочети докрай »

Учениците от СОУ "Д. Талев" - Добрич се подготвят за успешен избор на професия

Ученици от осми, девети и десети клас на СОУ "Д. Талев" участваха в организиран от Център за кариерно ориентиране – Добрич тренинг за себепознание.

Прочети докрай »

Добричко училище се включва в кампанията "Куче от станиол"

Учениците от СОУ "Димитър Талев" - Добрич се присъединяват към инициативата на Фондация "Очи на четири лапи", наречена "Куче от станиол". Идеята на кампанията е в България да навлезе европейската практика на обществени места да има специално обозначени кутии, в които да се изхвърлят употребявани битови отпадъци от станиол, които могат да се рециклират.

Прочети докрай »

Нямаш лайкове във Facebook? Агресивен си в училище!

Koнфликтите в училище все по-често тръгват от интернет с размяна на обидни реплики и бързо се натрупва гняв, предупреждават педагози на международен форум в Добрич за медиация на конфликта.

Прочети докрай »

Решават конфликти в интернет чрез медиация

Добрич. Медиацията решава бързо и икономично спорове и конфликти в интернет пространствата между подрастващи. Конфликтите в училище все по-често тръгват от интернет с размяна на обидни реплики и бързо трупат гняв, предупредиха педагози по време на работна среща в Добрич за медиация на конфликта.

Прочети докрай »

Конфликтите в училище все по-често тръгват от обидни реплики в интернет

Конфликтите в училище все по-често тръгват от интернет с размяна на обидни реплики и бързо трупат гняв, предупреждават педагози на международен форум в Добрич за медиация на конфликта.

Прочети докрай »

Гости от пет държави посреща СОУ “Димитър Талев”

Преподаватели от пет държави ще посетят СОУ “Димитър Талев” в Добрич през тази седмица. Визитата е част от дейностите по международния проект „Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в  образователна, социална и културна среда”.

Прочети докрай »

СОУ „Димитър Талев” е партньор по нов международен проект

Средно общообразователно училище „Димитър Талев" гр. Добрич започва работа по нов двугодишен международен проект – „Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в образователна, социална и културна среда".

Прочети докрай »

По нов международен проект работят в СОУ “Димитър Талев”

Нов двугодишен международен проект изпълняват  в добричкото СОУ “Димитър Талев”, съобщиха от учебното заведение. Названието му е “Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в  образователна, социална и културна среда”.

Прочети докрай »

Проект "Медиация на конфликта" събира в Добрич гости от 5 държави

В Добрич ще се състои работна среща по международния проект "Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в образователна, социална и културна среда".  Форумът се организира в голямата зала на община Добрич от 9.00 до 12.00 часа. В него се включват участници от пет европейски страни - Румъния, Испания, Словения, Италия и Турция.

Прочети докрай »

Показно занятие за гражданска защита в СОУ "Д.Талев"

На 4 ноември, в СОУ „Димитър Талев“ - Добрич ще се проведе показно практическо занятие за действия при земетресения и пожари и евакуация, предвидено в графика на МОН.

Прочети докрай »

СОУ "Димитър Талев"- Новата учебна година

На 15 септември отново училищният двор  на СОУ „Димитър Талев”  се изпълни с усмихнати детски лица за откриване на новата 2014/2015 учебна година. По традиция празничният ден започнa в 9.00 ч. с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България.

Прочети докрай »

СОУ "Димитър Талев" залага на игрите и спорта в нов международен проект

СОУ„Димитър Талев” се включва в нов международен проект, чиято цел е подобряване на здравето и социалните умения на учениците, съобщиха от училището. Името на проекта е GAMES и представлява абревиатура на Games Always Make Everyone Supportive („Игрите ни правят сплотени”).

Прочети докрай »

В СОУ"Димитър Талев" започна кампанията "Чети с мен"

В СОУ ,,Димитър Талев" се откри кампанията за насърчаване на четенето и грамотността ,,Чети с мен", която се провежда  под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, в сътрудничество с Министерството на културата и Министерството на образованието и науката. Тя е част от инициативата ,,България чете" ...

Прочети докрай »

МУЗЕЯТ В ДОБРИЧ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА НА ПРЕЗИДЕНТА „ЧЕТИ С МЕН”

Празникът Благовещение беше отбелязан вчера от възпитаниците на СОУ,,Димитър Талев". Учениците от 2-ри “в” клас, с класен ръководител Красимира Хинева и възпитател Радостина Борисова, поздравиха своите родители със стихчета, притчи и песни. Празненството се състоя в книжарница ,,Хеликон" ...

Прочети докрай »

СОУ "Димитър Талев"- Новата учебна година

На 15 септември отново училищният двор  на СОУ „Димитър Талев”  се изпълни с усмихнати детски лица за откриване на новата 2014/2015 учебна година. По традиция празничният ден започнa в 9.00 ч. с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България.

Прочети докрай »

96 първокласници прекрачиха прага на СОУ "Димитър Талев" – Добрич

По традиция празничният ден започнa в 9.00 часа с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България. Гости на тържеството бяха Божидар Божилов - главен секретар на Областна администрация - Добрич, Иван Колев - заместник-кмет на Община Добрич, Милко Пенчев - общински съветник, Райна Ташева от Областна управа, Камен Кущиев - регионален представител за Северна България на издателство "КЛЕТ България" ЕООД към Асоциацията на Кеймбридж училищата, представители на ЦДГ „Първи юни“ № 17, ЦДГ „Радост“ № 20 и ЦДГ „Зорница“ № 32.

Прочети докрай »

Моторна косачка и тример за подстригване на тревни площи получиха две училища от Добрич

Само две училища от Добрич откликнаха на апела на община Добрич за участие в инициативата „Сливи за смет", която се проведе на 10-ти май. Това са СОУ „Св. Климент Охридски" и СОУ „Димитър Талев". Общо 1000 ученици са решили да предадат излишните натрупани отпадъци в тяхното обкръжение, като стъкло, хартия и пластмаса.Днес от 14 часа, кметът Детелина Николова ...

Прочети докрай »

РБ „Дора Габе” – Добрич от дългогодишен партньор със СОУ „Димитър Талев”.

Радвам се, че имам възможност да изразя удовлетворението на екипа на Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич от дългогодишното ни партньорство със СОУ „Димитър Талев”.Като най-голяма обществена библиотека на територията на Добричка област, Регионална библиотека „Дора Габе” се стреми да отговори на потребностите на младите хора в общината и да бъде в синхрон с приоритетите на европейската политика за младежта. Библиотеката работи активно за създаване и стимулиране на навици за четене у децата от ранна възраст, подкрепя и участва в програми по ограмотяване, формира информационна грамотност сред младите хора, стимулира въображението и творческия им потенциал ...

Прочети докрай »

Празникът Благовещение отбелязаха второкласници

Празникът Благовещение беше отбелязан вчера от възпитаниците на СОУ "Димитър Талев". Учениците от 2-ри “в” клас, с класен ръководител Красимира Хинева и възпитател Радостина Борисова, поздравиха своите родители със стихчета, притчи и песни. Празненството се състоя в книжарница ,,Хеликон" ...

Прочети докрай »

Репортаж излъчен по националното Дарик радио

 

.

СОУ” Д.Талев” се сдоби със система за контрол на достъпа. То е единственото в региона с подобна иновация

Система за контрол на достъп функционира от вчера в СОУ"Д.Талев", съобщава радио "Добруджа".Системата е взаимствана от чужбина. Била е видяна при посещенията на училищното ръководство във Финландия и Уелс по време на посещения при изпълнение на дейностите по международните проекти. От вчера всяко дете е снабдено с чип, който представлява персонален номер. Децата от първи до четвърти клас го носят под формата на гривна, а тези от по-горния курс – като ключодържател. ...

Прочети докрай »

Нова система за сигурност пази децата в училище в Добрич

Всеки ученик влиза в сградата с персонален чип. Системата отчита и бягствата от ...

Прочети докрай »

Електронен пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев”

Нов пропусквателен режим въведоха в СОУ “Димитър Талев” в Добрич. На входа на учебното заведение е монтирана електронна система по подобие на действащата в метростанциите по света. Всеки ученик разполага с чип, ...

Прочети докрай »

Система за контрол на достъпа е въведена в СОУ „Д„ Талев“

СОУ „Д. Талев“ в Добрич е четвъртото у нас и първото извън София, което въвежда система за контрол на достъпа, съобщи директорът му Весела Панчева. Системата работи втори ден,...

Прочети докрай »

Специална система за достъп внедриха в добричко училище

СОУ „Димитър Талев” е първото учебно заведение в областта и четвърто в страната, внедрило подобна надеждна система за безопасност. Чрез нея не само се ограничава достъпът на външни лица и нежелани посетители, но се редуцират до минимум безпричинните отсъствия. Повече за нововъведението чуйте от директора на училището Весела Панчева и част от възпитаниците му...

Прочети докрай »Гривни с чипове ще показват отсъствията на ученици от СОУ „Димитър Талев”

Гривни с вградени чипове ще следят за отсъствията на учениците от първи до четвърти клас в СОУ „Димитър Талев” в Добрич. За по-големите ученици са предвидени ключодържатели. Аксесоарите вече са раздадени и се използват от вчера. Копирано от dobrich24.com ...

Прочети докрай »


Третокласници посетиха доайенът сред добричките медии

Третокласници от СОУ "Димитър Талев” посетиха редкацията на Вестникът на Добруджа, за да се запознаят с особеностите на ...

Прочети докрай »


Учители участваха в работна среща в Турция

Преподаватели от СОУ „Димитър Талев" вземат участие в дейности по международен проект на тема „Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в образователната, социалната и културната среда" по програма „Учене през целия живот", секторна програма „Грюндвиг" на Центъра за развитие на човешките ресурси към Европейската комисия. ...

Прочети докрай »Ученици с осмомартенски поздрав в Дома за стари хора

За трета поредна година учениците от СОУ „Димитър Талев” ще посетят Дома за стари хора в Добрич по случай 8 март. Днес от 10 часа ще бъде изнесена програма от представителна група на училището ...

Прочети докрай »Талевци отбелязаха Деня на розовата фланелка

За втора поредна година учениците от СОУ „Димитър Талев” в Добрич се включиха в инициативата на фондация „Човек Плюс” за провеждане в българските училища на Деня на розовата фланелка, обявен за световен ден за борба с тормоза в училище. ...

Прочети докрай »СОУ „Димитър Талев“ спечели конкурса за презентация на Ротари Клуб

Възпитаниците от 9-ти до 12-ти клас в СОУ “Димитър Талев“ спечелиха наградата на Ротари клуб – Добрич за презентация на интерактивна дъска. Учениците на школата с дългогодишна история получиха от организаторите на състезанието подарък – интерактивна дъска ...

Прочети докрай »СОУ "Д.Талев" с инициативи за възпоменание на жертвите на катастрофи

В СОУ „Димитър Талев" в Добрич се провеждат редица мероприятия по повод Световния ден за възпоменание за жертвите на пътни произшествия. По традиция ученици от четвърти клас, със съдействието на служители на Първо полицейско управление, ще излязат от класните стаи в 15.35 ч. за мълчаливо присъствие на уличното платно пред входа на училището. Те ще носят саморъчно изработени плакати - „Намали скоростта", „Бъди внимателен", „Запази детето". ...

Прочети докрай »